Grafika tytułowa

Odnośnik do dziennika elektronicznego Vulcan      bip      FB

IMG 6291357

PONIEDZIAŁEK 14.04.25

Śniadanie

Chleb z masłem 110g, Paprykarz warzywny 40g, Pomidor, Ogórek kiszony, Zupa mleczna z musli owocowym 240g, Herbata ziołowa 200g.Mix owoców. (1-gluten, 7-mleko,3-jajka)

KCAL:284  TŁ:23,5g    W: 14,48g    B:20,6g   Wap:1634,70g

Obiad

Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie z  jarzynami 240g, Kluski leniwe z sera twarogowego i ziemniaków z bułka tartą i masłem 170g, Surówka z marchewki i jabłka 40g, Kompot ze śliwek 200g. (1-gluten, 7-mleko,9-seler)

KCAL:396  B:22,7g  TŁ:24,6g   W:37,8g   Wap:294,33g

Podwieczorek

Bułka kajzerka z kiełbasą krakowską, Sałata, Pomidor, Rzodkiewka, Jabłko, Bawarka.(1-gluten,7-mleko)

KCAL:178  B:9,8g   TŁ:12,042g   W:13,59g   Wap:188,79 g                                                                                                         

WTOREK 15.04.25

Śniadanie

Chleb familijny z masłem 110g, Pasta z tuńczyka w oleju z ogórkiem kiszonym i cebulką zieloną z przyprawami 40g, Powidła śliwkowe, Kawa Anatol z mlekiem 240g, Herbata miętowa 200g. (1-gluten, 7-mleko)

KCAL:293   B:36,8g   T:24,98g   W:21,48g   Wap:379,17g

Obiad

Rosół z kaszą jaglaną i jarzynami 240g, Nuggetsy drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych 70g, Ziemniaki puree 110g, Surówka z sałaty lodowej 50g, Kompot z wiśni 200g.(1-gluten, 7-mleko, 9-seler,3-jajka)

KCAL:373   B:46,13g   T:37,2g   W:23,3g   Wap:288,26g

Podwieczorek

Kasza manna z musem truskawkowym, Ciasteczka zbożowe. Mandarynka. (1-gluten)

KCAL:232    B:23,5g   T:29,7g   W:21,3g   Wap:23315g

ŚRODA 16.04.25

Śniadanie

Chleb orkiszowy z masłem 110g, Szynka drobiowa 40g, Pomidor, Sałata zielona, Rzodkiewka, Kawa inka z mlekiem 240g, Herbata zielona pigwą 200g. Mix owoców.(1-gluten,7-mleko)

KCAL:372   B:32,66g   T:39,28   W:20,54   Wap:218,71 g

Obiad

Barszcz ukrainski na mięsie z jarzynami zabielany 240g,Naleśniki z farszem ruskim zapiekane 210g, Plasterki ogórka kiszonego 50g, Kompot ze śliwek 200g.(1-gluten,7-mleko,9-seler, 3-jajka)

KCAL:358   B:37,82g   T:28,746g   W:23,5g   Wap:253,54g

Podwieczorek

Wafle kukurydziane w polewie malinowej, Soczek owocowy w kartoniku, Jabłko. (7-mleko)

KCAL:246   B:13,24g   T:17,39g   W:32,52g   WAP:241,63g

CZWARTEK 17.04.25

Śniadanie

Chleb żytni z masłem 110g, Ser żółty tarty 40g, Cebulka zielona, Rzodkiewka, Mleko z płatkami kukurydzianymi 240g, Herbata z cytryną 200g, Melon, Ananas.(1-gluten,7-mleko,3-jajka)

KCAL:254   B:23,71g   T:24,68g   W:23,72g   Wap:199,44g

Obiad

Rosół z lanym ciastem i jarzynami 240g, Gulasz z wołowiny 170g, Kluseczki śląskie 110g, Kapusta czerwona gotowana 50g, Kompot z owoców mieszanych 200g.(1-gluten, 9-seler,3-jajka)

KCAL:412   B:31,52g   T:38,02g   W:19,15g   Wap:192,64g

Podwieczorek

Koktajl bananowy ze szpinakiem z jogurtu naturalnego,maślanki i kefiru,Chrupki kukurydziane truskawkowe, Woda. (1-gluten, 7-mleko)

KCAL:227   B:24,64g   T:11,83g   W:33,17g   Wap:253,12g

PIĄTEK 18.04.25

Śniadanie

Bułka z masłem 110g, Serek homogenizowany 1szt, Dżem truskawkowy 40g, Kakao z mlekiem 240g, Herbata z lipy z cytryną 200g. Mix warzyw (1-gluten, 7-mleko)

KCAL:358   B:34,65g   T:19,92g   W:28,77   Wap:255,62g

Obiad

Zupa krem z kukurydzy na mięsie z jarzynami zabielana 240g,  Kotleciki rybne mielone w sosie musztardowym 170g, Ryż na sypko 110g, Surówka z kiszonej kapusty i selera z jogurtem naturalnym 50g, Kompot z owoców mieszanych 200g. (1-gluten,7-mleko, 4-ryba,9

KCAL:433   B:33,81g   T:26,34g   W:25,66g   Wap:229,98g

Podwieczorek

Babka piaskowa, Bawarka, Banan. (1-gluten,7-mleko, 3-jajka)

KCAL:118   B:5,9g   T:4,93g   W:14,17g   Wap:16,44g

 

 

 

 

JB Cookies